SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet alanında kentte tarihi adımlar atmaya devam ediyor.
750’si kent bisikleti ve 250’si katlanır bisiklet olarak üretilen Turuncu Bisiklet, trafik yoğunluğunu azaltmak ve sağlıklı bir ömür için bisiklet kullanımını artırmak için TUBİS uygulamasıyla uygun fiyata kiralanacak.
TUBİS TURUNCU BİSİKLET
Bisiklet alanında bir dünya markası haline gelen Sakarya’da orijinal bir proje daha hizmete alınıyor. Büyükşehir’in toplamda 1000 adet bisikletin Yeni Kuşak İklim Dostu Bisikletli Ulaşım Projesi: TUBİS Turuncu Bisiklet projesinin tanıtım programı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Kiralanacak bisikletler meydanda sergilendi, protokol üyeleri araçlarla kısa bir cins gerçekleştirdi.
Tanıtım programında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Şanlı, etraf dostu ve kilo, strse, uyku ve kalp sıhhatini direkt etkileyen bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak için kıymetli adımlar attıklarını söz etti. Bunlar ortasında en değerlileri olan TUBİS projesiyle birlikte kentte bisiklet konusunda yeni bir farkındalık süreci başlayacağını kaydeden Ulu, 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık dönemlerle ve uygun fiyatlara kiralama yapılacağını tabir etti.
Verilen teknik bilgilere nazaran TUBİS bisikletleri, rengini Sakarya’nın meşhur kabağından aldı. Büyükşehir Bilgi Süreç Dairesi kiralama, ödeme, tamir, teslim süreçlerinin yapıldığı ve bilgilendirmelerin yer aldığı bir uygulama geliştirdi. Kullanım olarak gelişmiş teknik özelliklere sahip bisikletler, 14 Haziran’dan itibaren Sakarya’nın tüm lokasyonlarında kullanılmak üzere kiralanacak. Kiralamalar birinci etapta sadece Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden yapılacak.
“SAKARYA İÇİN ÇOK BEDELLİ BİR PROJE”
Detayları anlatan Lider Ekrem Aziz, “Bugün tanıtımı için bir ortaya gelmiş olduğumuz Turuncu Bisiklet (TUBİS) projemizde kentimize kazandırdığımız çok bedelli projeler ortasındadır. Malumunuz bisiklet kullanımı etraf dostu ulaşımda bir numara. Havadaki yani atmosferdeki egzoz ölçüsünü azaltarak hava kirliliğini önlemektedir. Bunun yanı sıra sıhhate da birçok yararı mevcuttur. Kilo sorununa deva olur, gerilimi azaltır, uyku sorununuzu azaltır, kalp sıhhatinizi artırır, kas oluşumunuza yarar sağlar münasebetiyle yaşlanmayı geciktirir” dedi.
1, 3 VE 6 AYLIK KİRALAMA
İlk süreçte 750 kent bisikleti ve 250’si katlanır olmak üzere birinci etapta 1000 adet bisikletin kiralanacağını söz eden Şanlı, “Ayçiçek Vadimizde; 750 adedi kent bisikleti ve 250 adedi katlanır bisiklet olmak üzere totalde bin adet bisikleti, bisiklet severlere kiralıyoruz. 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık olmak üzere 3 biçimde kiralayabileceğiniz bisikletlerde bakım ve tamir için hiçbir fiyat talep etmiyor, mümkün bir tamir sürecini bizler üstleniyoruz. Kiralayacağınız bisiklette fiyatsız olarak bisiklet kilidi ve sepet mevcut olacak olup talep etmeniz halinde kask ve çocuk koltuğunu da cüzi bir fiyatta kiralayabileceksiniz. Etraf dostu bir Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde hem hemşerilerimize aktivite imkânı sunuyor hem de sıhhatlerini muhafazalarına katkı sağlıyoruz. TUBİS projemiz 14 Haziran’da başlayacak.” sözlerini kullandı.
*Kiralama bedeli:
1 aylık 100 TL
3 aylık 250 TL
6 aylık 400 TL
*Kask kiralama:
1 aylık 15 TL
3 aylık 30 TL
6 aylık 50 TL
*Çocuk koltuğu kiralama:
1 aylık 30 TL
3 aylık 60 TL
6 aylık 100 TL